Helyi termékek vására

Helyi termékek vására​ a Természet Operaházában

 
Fesztiválunk egyik törekvéseként emelhetjük ki a helyi települések, valamint azok gasztronómiájának, kulturájának bemutatását​ a nagyközönség felé.
A 2017-es programsorozatunk ideje alatt minden kedves résztvevőnknek lehetősége lesz megismerkedni a helyi termelőkkel és termékeikkel.


 

A Fesztivál mindhárom napján találkozhatnak a következő termelőkkel:

1. Héja Anita kistermelő, sajtkészítő
2. Klément György borász - Klément Családi Borászat
3. Szabó István kézműves édességgyártó
4. Kovács Lajos őstermelő, kézműves lekvár- és szörpkészítő
5. Varga Csilla őstermelő, feldolgozott chili paprika termékek (Pokolikonyha)
6. Magyarné Pócs Edit őstermelő, méhész
7. API-GAR Szociális Szövetkezet
8. BARÁZDA Szociális Szövetkezet
9. Bulyáki Pálinka
10. Fejér Magdolna - abádszalóki kürtőskalács

Az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. aktív szerepet tölt be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság versenyképességének és üzleti eredményeinek javításában, beleértve az agrár- és élelmiszeripari kkv-szektort is. Céluk, hogy közreműködésükkel a magyar agrárium nemzetközi szinten versenyképesebb, a korszerű marketing eszközöket és módszereket hatékonyabban és eredményesebben alkalmazó ágazat legyen.

A több évtizedes tapasztalattal és tekintélyes szaktudással rendelkező Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.  a már megszokott módon, évek óta rendezi meg az OMÉK-ot.78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK)  
2017. szeptember 20-24. Budapest

 
Az egészséges, ízletes, a nemzeti tradíciókhoz hű, környezettudatos technológiával készült, kiváló minőségű magyar termékek megismertetését és minél szélesebb körben való elterjesztését célzó állami marketingszervezet a Földművelésügyi Minisztérium irányításával, a kormányzat teljes támogatása mellett bonyolítja le 2017-ben az agrárium legnagyobb hazai vásárát.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legrégebbi, legkomolyabb tradíciókkal bíró agrárrendezvénye. Gyökerei a XIX. század elejéig, a legnagyobb magyarként emlegetett Széchenyi István gróf által 1929-ben szervezett „állatmutatást” célzó kiállításáig nyúlnak vissza. Az OMÉK elsődleges célja kezdetektől a termelők, kereskedők és fogyasztók közti kapcsolat és bizalom elmélyítése, bővítése, a kereskedelem fejlesztése, a piaci információk terjesztése. Legfontosabb küldetése napjainkig változatlan, kínálata azonban - a modern kor kihívásainak megfelelően - nagymértékben bővült.

Az OMÉK jelentősége a számokban is megmutatkozik. 2015-ben a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 87.300 látogatót, s 426 iskoláscsoportot, mintegy 14.500 diákot vonzott.  Összességében az eseményen csaknem 40.000 négyzetméteren, 950 kiállító állta az érdeklődők rohamát, s a szakmai információk megosztását több mint 30 szakmai konferencia is támogatta.

Idén Európa szívében – közel 100 ezer látogatót vár, a szakma színe-javát felvonultatja, s nem csupán országunkból.
Az OMÉK növekvő vonzerejét az is jól mutatja, hogy mára bekerült a nemzetközi vásárnaptárba és a nemzetközi kiállítások körébe is, mivel kiemelt figyelmet és megjelenési lehetőséget kínál a külföldi kiállítóknak. 

Az OMÉK egyszerre jelent stabilitást és megújulást. Az évszázados múltjára joggal büszke rendezvényt régiónkban a legkiemelkedőbbek között tartják számon. 

Többek között az innováció és a kreativitás is főszerepet kap majd a rendezvényen, amely a fiatalok számára is számtalan vonzó programot nyújt. Az idei vásár egyik újdonságaként az Ecotrophelia Magyarország 2017 élelmiszer innovációs hallgatói versenynek a 78. OMÉK ad otthont. 
 
 
 
Facebook Instagram