INFO KOSÁR

Boat d'opera PROGRAM

2020. augusztus 2.

Boat d'Opera csónakos túra a Tisza-tó koncerthelyszínein
 
Mi az, amit a művészet szerelmesei és a Tisza-tó válogatott természeti szépségeinek imádói tudnak? Titkos tippjük az idei nyárra, augusztus 2-re a Boat d'Opera!
 
Ez egy olyan vasárnapi, különleges vízi kirándulás, amelynek minden egyes állomása egy-egy koncerthelyszín, ahol élő zene fogadja a 8-10 fős csónakokon érkező zenerajongókat.
 
Közelítsd meg új irányból a Tisza-tó ismeretlen csodáit!
 
Ha valami egészen különleges élményre vágysz, amely egyesíti magában a művészet és a természet szeretetét, akkor most szállj be ebbe!
 
Túravezetőink a remek hangulatú, kis csónakcsoportokat szakértelemmel és biztos kézzel kormányozzák el a komolyzenét és egyéb igényes műfajokat új környezetben, festői helyszíneken megszólaltató koncertek helyszíneire.
 
Egy-egy csónak teljes utastársasága akár a saját baráti köröd és/vagy a családod is lehet, hiszen a Tisza-tó többi zenei programjához hasonlóan, amit a Természet Operaháza idén nyáron szervez, a Boat d'Opera is kimondottan gyerekbarát, minden korosztályt, igényes ízlésű művészetrajongót és természetkedvelőt befogadó rendezvény.
 
A művészet és a természet szeretete egy gyökérről sarjad
 
– ez a Tisza-tó partján szervezett rendezvényeink közös művészi hitvallása, ars poeticája. Aki pedig mindkettőt szereti, az nálunk épp jó helyen jár.
 
Csónakjaink a tavon át visznek el a koncertek helyszíneire. A túravezetők emellett a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágát is testközelből és élményszerűen ismertetik meg veled. Az élményt pedig csak fokozzák a minőségi zene fenséges hangjai.
 
Miért érdemes csónakon megközelítened a Zenét?
 
A művészet oltárához nem mindennapi módon szokott járulni az ember.
 
Van, aki ünneplőbe öltözik ilyenkor, és komoly arcot ölt. Szerintünk azonban más, jobb módja is van annak, hogy különlegessé tegyük számodra a nagy találkozást.
 
Ezért a Tisza-tó partját választottuk ahhoz, hogy mindenkihez, aki nyitott az újdonságra, közelebb hozzuk azt az érzést, amit csak az igényes műfajú, élő, hangszeres zene tud nyújtani.
 
Meggyőződésünk, hogy a komolyzenét nem (csak) az ünnepélyes komolyság szerettetheti meg a befogadóval. Úgy gondoljuk, hogy sokkal inkább az életközelség és a természetesség a legméltóbb közege.
 
Hát innen eredt az ötlet, hogy a füvekhez, a fákhoz, a nyári napsütéshez, na meg a Tisza-tó csodálatos élővilágához közel, egyenesen a Természet Operaházában szervezzük meg a nagyszabású rendezvénysorozatot.
 
Ráadásul azért érdemes beszállnod a csónakba, mert varázslatos, szárazföldön nem megközelíthető helyszíneket is elérünk így. A tavon hol ringatózó, hol sebesen száguldó, útközben pazar látványt eléd táró vízi járművünkön könnyed borokat kóstolgatva kiváló előadók műsorait hallhatod és láthatod, igényes és meghitt társaságban.
 
Különböző, de mindig színvonalas stílusokkal (nem csak komolyzenével) találkozhatsz a Tisza-tó partján és vizén, a csónakút megannyi állomásán. De természetesen nem maradhatnak el az érintett települések bemutatkozásai, egyedi színeinek felvillantása és a szellemi gyönyörök mellett az ínyenc ízlései, örömei, a gasztronómiai élvezetek sem.
 
Csónakkal a koncertre: van ilyen!
 
Méghozzá idén nyáron, augusztus 2-án, a hónap utolsó vasárnapján. Készülj fel az idei nyár nagy eseményére, és beszállás: Téged is vár a természet minden szépséggel teli operaháza és a Tisza-tó csodája!
 

 
1. Tiszafüred Morotva Kerékpáros Pihenőpark OPERUN futás Miklósa Erika operaénekessel 8:00
Rajt 8:30-kor Tiszafüreden a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból. A versenyt indítja Dr. Latorczai Csaba közigazgatási államtitkár. A résztvevőkkel együtt fut Miklósa Erika operaénekesnő.
Minden befutó egyedi emlékérmet kap ajándékba.

Nevezési lap
Versenyszabályzat
1. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark Regisztráció csónakos túrára 8:30
Egész napos zenés, ebéddel egybekötött csónakos túra a Tisza tavon, Tiszafüred környékén. Az ebédet az ár tartalmazza, italokat egyénileg fizetik a résztvevők.
2. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark The Teachers Dixie Band 9:00
The Teachers Dixie Band előadásával indítja útjára a hajósokat. A vendégeket SUP-pal követi a SUP the lifestyle csapata.
A helyszínen mosdóhelyiség biztosítva van a vendégek számára.
3. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark Indulás 10:00
A regisztrált vendégek csónakokba ülnek a hoszteszek segítségével. Elindulnak az első megállópont felé. Minden csónakban lesz hosztesz, aki a túra során a kedves vendégek rendelkezésére áll.
 
4. Tartalom feltöltés alatt FareMido Operatársulat 10:20
A csónakokkal érkező közönséget a FareMido Operatársulat várja előadásával.
A helyszínen büfé és mosdóhelyiség biztosítva van a vendégek számára.
5. Tisza-tavi Horgászközpont Kegye János pánsíp, Kéri György skótduda 11:30
A csónakban közlekedő vendégek Kegye János pánsípművész és Kéri György skótdudás közös előadását hallgathatják meg.
Ezen a helyszínen nincs lehetőség a kiszállásra. A koncertet a csónakokból élvezheti a közönség.
 
6. Tiszafüred, Tiszaörvényi Hajóállomás Szalonna és Bandája 13:00
A Hableány Hotel kikötőjébe érkezés után Szalonna és Bandája koncertjét hallgathatják meg. A koncert alatt ebédet kínálunk a résztvevőnek. Büfé szolgáltatás keretében üdítők, sörök és borok állnak rendelkezésre. Amennyiben rövid italt szeretnének a Hableány Hotel étteremében ezek megvásárolhatóak. Ezen állomáson várhatóan a közönség 1 órát tölt el. Innen a következő helyszínre a Kormorán Kikötőbe átsétálnak a résztvevők.
A helyszínen büfé és mosdóhelyiség biztosítva van a vendégek számára.

 
7. Tiszafüred, Kormorán kikötő Szabó Norbert Ádám, Guinness és világrekorder kajakos - motivációs tréner 14:15
A Hableány Hotelből átsétálva a Kormorán kikötőbe Szabó Norbert Ádám Guinness és világrekorder kajakos-motivációs tréner könyvbemutatóját hallgathatja meg a közönség.  
 
8. Tiszafüred, Kormorán kikötő Lőrincz Judit szoprán és Turpinszky Gippert Béla tenor, New Step Fitness csapata 14:45
A hajókra visszaszállva a vízről hallgathatják Lőrincz Judit szoprán és Turpinszky Gippert Béla tenor előadását a New Step Fitnesz Táncstúdió légtornászainak közreműködésével.
9. Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark Érkezés 16:15
Visszaérkezés a Morotva Kerékpáros Pihenőparkba várhatóan 16:30 – kor.
 
 
Facebook Instagram